Gabriel Calvo Beszélgetések fiataloknak című munkafüzetéből

„A világ, amelyben élünk, saját anyagi érdekei szerint próbál manipulálni, irányítani és kihasználni bennünket. E kiszolgáltatottság ellen tennünk kell valamit. Meg kell találnunk önmagunkat. Fel kell fedeznünk, kik vagyunk valójában. Ennek első lépése az őszinte, mélyreható szembesülés önmagunkkal.”

„A szükségletek fogalmát nem kell sokat magyarázni. Egyes - elsősorban testi - szükségleteink alapvetőek és egyértelműek: szükségünk van evésre, alvásra, arra, hogy dolgozzunk, hogy beszélgetni tudjunk valakivel, vagy hogy néha sírjunk... Más szükségleteink kevésbé nyilvánvalóak. Ezek közé tartoznak az emberi kapcsolatokban felmerülő igényeink. Ezek azért rejtettebbek, mert a legmélyebb érzéseinket érintik. Olykor tudatosulnak, máskor nem. A kábítószerezés indítéka például az, hogy bizonyos alapvető szükségletek kielégítetlenek maradnak.”

„Értéknek nevezzük azokat az eszményeket, célokat, normákat, amelyek viselkedésünket irányítják. Értékeink életünk mozgatórugói, tetteink motiválói. Hogy megtudjuk, milyen értékek kormányozzák viselkedésünket, elég végigondolnunk, mi az, amire nem sajnáljuk a pénzt, az időt és az energiát.”

„Az élmények kulcsfontosságúak a generációk közötti párbeszédben. Elég, ha magunkban tudatosítjuk és őszintén elmondjuk őket.”

„Ma családok milliói próbálnak Isten nélkül megváltozni, megújulni. Vajon sikerülhet-e nekik? Vagy talán éppen ez az, amiért napjainkban oly sok, Istentől elforduló család megy tönkre?”

„Egy napon búcsúzóul megöleljük szüleinket, testvéreinket, és nekivágunk az izgalmas, nagy kalandnak: saját családot alapítunk. Milyen lesz jövendő családunk? Rajtunk múlik minden, szinte minden.”

 


Legközelebbi programjaink:


MÉCS Napok Egyéni résztvevőknek

(társkeresőknek; Budapest)
2018.04.27 - 2018.04.29

További információ


MÉCS Napok Fiataloknak

(Kismaros)
2018.05.04 - 2018.05.06

További információ


MÉCS Napok Házasoknak

(Budapest)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Fiatal pároknak

(Kőszeg)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Élettársaknak

(Budapest)
2018.06.08 - 2018.06.10

További információ

Google Keresés:


Design: www.dynamo.hu