Gabriel Calvo: Kéz a kézben c. könyvéből

„Isten, a házasság és a család Teremtője mellettetek áll. Ha saját emberi erőforrásaitok kimerülnek is, bennetek él az Ő szeretetének ereje. Mindkettőtök lelkében titokzatosan ott rejlik az élet, a szeretet; szinte túlcsordul, csak engedjétek kiáradni. Új, születendő emberek figyelnek, hívnak, várnak titeket. Jövendő nemzedékek sorsa múlik azon, hogyan jártok most együtt a közös úton.”

„A kiegyensúlyozott, meghitt párkapcsolat alapvető feltétele az, hogy mindkét fél szembe tudjon nézni önmagával, majd belső világukat képmutatás és mellébeszélés nélkül, teljesen őszintén feltárják egymás előtt.”

„A szerelmes fiatal egyszerre magányosnak, csalódottnak, elégedetlennek, sikertelennek érzi magát... Amikor ilyesmit tapasztaltok, tudnotok kell, hogy a nehézség korántsem a szerelem elmúlását jelzi. A válság a szerelem próbája.”

„A szeretet nem két embert összekötő érzelem, hanem elhatározás, hogy a párkapcsolatot hármasban akarjuk megélni: a Férfi, a Nő és Isten!”

„Légy türelmes és ne kergess hiú ábrándokat. Ne számíts arra, hogy esküvő után bármelyikőtök megváltozik. Társad most nyújtja a legjobb formáját. Ha kifogásod van a viselkedése ellen, gondolkozz el: ennél csak rosszabb lesz, jobb nem.”

„Ha tisztelettel, elismeréssel tekintesz valakire, ha annyira szereted, hogy a boldogságát kívánod – még akkor is, ha te esetleg nem részesülsz abból –, akkor a szeretet birodalmában jársz.”

„Nem szabad, hogy a gyönyörszerzés eszközének tekintsétek egymást. Meg kell látnotok, hogy a másik megszentelt személy, Isten gyermeke. Mindez nem könnyű. Ami szükséges hozzá, azt nem lehet pénzen megvásárolni, nem kapható a gyógyszertárban: egy erény, amelyet manapság semmibe vesznek, lenéznek, elfelejtettek. A neve: tisztaság.”

„A megismerés ára az, hogy elfogadjátok egymás különbségeit, gyengeségeit, hibáit, korlátait, céljait, döntéseit, törekvéseit. Az elfogadás által mindketten egyre jobban megértitek, mire van szüksége, mire vágyik, mit tart fontosnak a társatok.”

„Az egészséges önbecsülés a szeretet kiindulópontja. Ha nem szereted magadat, másokat sem tudsz szeretni.”

„Az a pár, akinek nincsen élő kapcsolata Istennel, olyan, mint a test lélek nélkül. Halott! A Biblia tanúsága szerint ez történt az első emberpárral, Ádámmal és Évával is. És sajnos a mai fiatal párok közül is igen sokan vannak ebben a helyzetben. „Csak mi ketten” – mondják, így akarnak boldogok lenni. Még nem tudják, hogy ketten – a férfi és a nő – kevesek. Az igazi boldogsághoz három személy kell: a férfi, a nő és Isten!”

„Az ima: titokzatos vágyódás. Vágyakozás, hogy találkozzunk Istennel, hogy szeretetben egyesüljünk vele, hogy Istenben békét, örömöt, boldogságot találjunk... Az ima hatása mérhetetlenül nagyobb, mint gondolnánk.
Az ember egyik legfelemelőbb lelki élménye az, amikor valakivel együtt imádkozik. Amikor az imádságban feltárul előttünk a másik ember lelke, Isten jelenlétét sejtjük meg.”

 

 


Legközelebbi programjaink:


MÉCS Napok Egyéni résztvevőknek

(társkeresőknek; Budapest)
2018.04.27 - 2018.04.29

További információ


MÉCS Napok Fiataloknak

(Kismaros)
2018.05.04 - 2018.05.06

További információ


MÉCS Napok Házasoknak

(Budapest)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Fiatal pároknak

(Kőszeg)
2018.05.11 - 2018.05.13

További információ


MÉCS Napok Élettársaknak

(Budapest)
2018.06.08 - 2018.06.10

További információ

Google Keresés:


Design: www.dynamo.hu